Profetien om Dødens Storm

Profetien om Dødens Storm er udsagt af det Det andet orakel fra Det Blå Bjerg, omkring 1000 år før begivenhederne omtalt deri finder sted. 

Kaptajn Arbasheer "Den Sorte Bølge" fik profetien af det tredje orakel, da hun blev kidnappet til Ramaccar. På grund af denne profeti vidste Oraklet iøvrigt, at hun ville blive kidnappet, og fulgte villigt med Octavius.

Sephalus, Heron, Elethnia og Mirja stiftede første gang bekendtskab med profetien i Menarias tempel i Thessila, idet Elethnia huskede profetien i relation til gudinden Menaria. 

Azalea nævnte desuden et vers af profetien for Sephalus, da han blev holdt fanget i Tarlis, men det var før han kendte til den. 

Hele profetien

Når den fortabte søster
Tager den udstødte i sin favn
Vil den, der rejser dødens storm
Forlade sin havn.

Når Nattens Sølvklædte Dronning
Sin længste kåbe tager på
Vil én tale med den tavses tunge
Men søsterens ærinde gå.

Og æblet vil falde langt fra stammen
Båret af lykkens hænder
Så den ene søsters ven
I den andens tjeneste ender

Når hjertet da igen vil slå
Og kan både Føle, Se og Høre
Vil den, der rejser dødens storm
Det Tredje Barn fra bjerget føre

Vand skal vige, selv for ild
Jorden vælte ved den mindste vind
Og i Gaias verdens orden vil
Kosmos og Kaos lukkes ind

Fortolkning

Sephalus, Heron, Mirja og Elethnia var de første til at forsøge at fortolke en mening af profetien. Senere besøgte blandt andet Sephalus og Wilthorn Oraklet fra Det Blå Bjerg for at få yderligere forståelse. 

Følgende blev de endelige fortolkninger: 

Den fortabte søster: Elazyn 
Den udstødte: Azalea
Den der rejser dødens storm: Ramaccar

Nattens sølvklædte dronning: Ishaal, elvernes månegudinde 
Sin længste kåbe tager på: Fuldmåne
… Én tale med den tavses tunge, men søsterens ærinde gå: Elazyn vil forsøge at skyde skylden på Corûth (Ulven fra Edesia-hændelsen) 

Og æblet vil falde langt fra stammen…: Dette vers referer til, at Nenastys hjælper med at plante Stridighedens Æble i de dødeliges verden og korruptere en af Menarias tjenere (Ypperstepræsten i Kivanoxys) 
Dette vers reciterede Azalea overfor Sephalus, da hun troede, han kendte til det. 

Når hjertet da igen vil slå…: Noxys hjerte, som skal vækkes af de tre sanser (nøgler). 
Det tredje barn fra bjerget føre: Refererer til, at Ramaccar vil bortføre Det Tredje Orakel 

Vand vil vige, selv for ild…: Sidste vers er en form for diffus dommedagsprofeti, der gisner om, at verden vil gå i uorden, hvis alle andre vers i profetien opfyldes. Muligvis hentyder det til, at Noxys igen vil gå i udbrud. 

Opfyldelse af profetien 

Vers 1, 2 og 3 er alle blevet opfyldt. Vers 4 blev kun delvist opfyldt, idet oraklet blev reddet tilbage fra Ramaccar, og at Noxys hjerte ikke er blevet vækket.

Ændring og konsekvenser

I erkendelsen om, at profetien var ændret, opsøgte Sephalus, Heron, Mirja, Ra´fiah og Karim Oraklet igen for at få at vide, hvad der skete, når profetien ikke blev opfyldt, og om den overhovedet kunne ændres. 
Det viste sig, at ved at medvirke til ændring af profetien, havde oraklet muligvis mistet sine evner, idet Vara ikke længere sendte hende syner. 
Hun fortalte dog, at Skovens Orakel muligvis lå inde med svar. 

Holdet drog ud for at finde Skovens Orakel og fik "Profetien om det Skyggefulde Træ" der opfattes som enten en fortsættelse af, eller et alternativ til Profetien om Dødens Storm. 

Profetien om Dødens Storm

Rhûnor juliebraad juliebraad