Dalrianer

(For generelt info om menneskeracer i verden, læs: Racebeskrivelse: Menneske)

Det vestlige og østlige Dalrirs indbyggere kaldes dalrianere.
Dalrianere er generelt et krigerisk folkefærd. De er stolte og stærke, værner om deres traditioner og kundskaber indenfor groft håndværk og våbenbrug. Det er vigtigt at være god til noget i dette samfund. Hvis man er en svækling, må man sørge for at være klog eller kunne magi, ellers bliver man meget hurtigt set ned på.
Dalrianerne holder også af fester, hvor man kan slå sig løs, derfor er der mange nationale helligdage i Dalrir, især om vinteren. Det siger sig selv, at de fleste dalrianske mænd er dygtige krigere. De har en indgroet ærefrygt og forbehold overfor magi, hvad end det kommer fra guderne eller ej. Netop af den grund kan en magiker eller præst nemt opnå status i samfundet, men kan også hurtigt falde dybt ved det mindste tegn på korruption.


Fjender: De østlige dalrianeres værste fjende er skovelverne fra Tvelysskoven. De anses af dalrianerne som monstre på ligefod med orker. Både øst og vest har problemer med orker, gobliner og kæmper, der fra tid til anden angriber fra bjergene, derfor er det også populært at drage ud på ekspeditioner i bjergene og bringe et drabeligt trofæ med hjem. Det sker også, at slettefolk fra Ødemarken mod syd kommer gennem bjergene og plyndrer nærliggende landsbyer, derfor er dalrianerne generelt bange for slettefolket.


Forhold til andre folkeslag: Dalrianerne har et godt forhold til dværge og halflings, som de ofte handler med. Det samme gælder for højelverne i Nuria, som dalrianerne også er lidt ærefrygtige overfor, fordi de er magiske og mystiske og i det hele taget meget forskellige fra dalrianere. Man kan dog sagtens møde elvere, der har bosat sig i Dalrir af en eller anden grund. Indbyrdes udsætter dalrianerne hinanden for fordomme og nedgørelse; de mener selv, at der er stor forskel på øst og vest.

Udseende: Dalrianere ligner nordeuropæere. Få har sort hår, men mange har brunt, gyldent og rødt hår. De fleste er solidt bygget. De klæder sig i pels om vinteren og er glade for tøj af uld og læder. Store støvler, kappe, kofte og bælte. Tænk keltisk stil/meget tidlig middelalder.

Navne: Keltisk-walisisk inspireret.

Feminine eksempler: Annwen, Gwynneth, Erin, Kaley…

Maskuline eksempler: Drustan, Logwar, Feolan, Cedric…

Efternavne: For det meste bruges endelsen søn eller – datter. Tilnavne er heller ikke ualmindelige, men disse behøver ikke nødvendigvis referere til en heltedåd, det kan også bare være ens profession eller et personligt kendetegn. Eksempelvis ”Rikard Smed”, ”William langsværd”, osv.

Favored alignment: Rachneas tid er stridighedernes tid. Man hælder mod ekstreme modsætninger.

Cultural traits: Intimidate som class-skill og Knowledge (Dalrir).

Favored classes: Fighter, Scout, Ranger

 

Dalrianer

Rhûnor juliebraad juliebraad